Lietuvos individualiosios psichologijos draugija

Kelionė į Rygą

Kelionė į Rygą
 

Dar spalio mėnesį gautas kolegų iš Latvijos kvietimas dalyvauti steigiamajame asociacijos(draugijos) suvažiavime. LIPD valdyba nusprendė pagerbti kaimynus ir nuvykti pasveikinti.

Po keletą valandų trukusios kelionės ir klaidžiojimo po Rygos centrinę dalį pavyko rasti Latvijos IPI ir draugijos būstinę Skolas g. 27. Ten randasi jau nuo 2002 metų veikiantis institutas. Jis įsikuręs išsinuomotame gana erdviame bute.

Būstinė buvo apipavidalinta helio balionais su prikabintais ant virvučių lapeliais su Adlerio išsireiškimais ir įvairiomis individualiosios psichologijos mintimis

Suvažiavime dalyvavo apie 30 naujos draugijos narių.

Jau 4 metai Rygoje gyvena kolega iš Šveicarijos Samuel Schuerer,kuris didžiąja dalimi organizuoja latvių IPI veiklą.

Į suvažiavimą atvyko ir aktyviai dalyvavo Horstas Gröneris. Jis savo pranešime plačiai papasakojo apie adlerizmo istoriją. Pasirodo pradžioje buvo įsikurusios lokalios adleristų grupės. Tarp kitko viena iš jų atsirado Rygoje 1928 metais. Pirmas tarptautinės asociacijos suvažiavimas įvyko 1954 metais Ziuriche,Šveicarijoje. Be kitų dalykų pranešime ir privačiame pokalbyje Horstas akcentavo vietinių institutų ir draugijų bedradarbiavimo būtinumą,papasakojo apie turėtus sunkumus Vokietijoje.

Suvažiavime kalbą pasakė LIA (Latvijos individualiosios psichologijos asociacija) prezidentė Iveta Vitola. Ji apžvelgė adleristinio judėjimo Latvijoje raidą.

Nuo LIPD ir IPI buvo įteiktos dovanos: grafikos paveikslo, esančio mūsų būstinėje kopija ir Adlerio knygos „Žmogaus pažinimas” lietuviškas vertimas.Suvažiavimas praėjo maloniai.

Nuotraukos